ΑΘΗΝΑ
18:56
|
04.07.2024

Κοινή πρωτοβουλία με φαινομενικό στόχο την “πάταξη” της δράσης ακραίων ισλαμιστών σε χώρες της ΕΕ φαίνεται πως ξεκινούν οι ηγέτες Γαλλίας και Αυστρίας αξιοποιώντας πλήρως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή πρωτοβουλία με φαινομενικό στόχο την “πάταξη” της δράσης ακραίων ισλαμιστών σε χώρες της ΕΕ φαίνεται πως ξεκινούν οι ηγέτες Γαλλίας και Αυστρίας αξιοποιώντας πλήρως τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις τζιχαντιστών σε Λυών, Νίκαια και Βιέννη.

Εκτενές σημερινό ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal αποκαλύπτει πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτζ έχουν προγραμματίσει την επόμενη βδομάδα τηλεδιάσκεψη με ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης θα είναι να συζητήσουν συγκεκριμένη δέσμη μέτρων και πολιτικών που θα επιτρέψουν έναν “πιο αποτελεσματικό έλεγχο έναντι αφενός ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για άσυλο σε χώρες της ΕΕ, αφετέρου σε βάρος Ευρωπαίων πολιτών που πολέμησαν στο πλευρό τζιχαντιστών στο εξωτερικό και επιστρέφουν στη χώρα τους.

Στο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναφέρεται πως οι Μακρόν και Κουρτζ θα θέσουν τις προτάσεις τους υπόψη των ομολόγων τους σε διάσκεψη στις 19 Νοέμβρη.

Προϊδεάζοντας για το πλαίσιο μέτρων που σχεδιάζουν να προωθήσουν ενάντια στον ισλαμικό φονταμενταλισμό, ο Κουρτζ ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου πως σκοπεύουν να δημιουργήσουν «ένα νομικό και πολιτικό πλαίσιο που θα καταπολεμήσει με κάθε μέσο το πολιτικό Ισλάμ, όχι μόνον ως τρομοκρατία και ζήτημα έννομης τάξης αλλά και ως ιδεολογία που σπέρνει το μίσος στα μυαλά νέων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη».

Ανέφερε ακόμη πως μέσα στις προτάσεις που σχεδιάζονται είναι η επιβολή πιο βαριών ποινών για ξένους τζιχαντιστές και υποστηρικτές οργανώσεων όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και η Αλ Κάιντα.

Τα σχέδια αυτά επιβεβαίωσε αργότερα Γάλλος ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ενώ εκπρόσωπος Τύπου του Γάλλου προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Μακρόν θα έχει στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας τηλεδιάσκεψη με τον Αυστριακό καγκελάριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα