ΑΘΗΝΑ
09:22
|
01.05.2024

Την επιβολή δασμών ύψους 4 δις. δολάρια σε αμερικανικά αεροσκάφη και ανταλλακτικά αεροπλάνων λόγω των κρατικών επιδοτήσεων από την κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρίες αεροναυπηγικής […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιβολή δασμών ύψους 4 δις. δολάρια σε αμερικανικά αεροσκάφη και ανταλλακτικά αεροπλάνων λόγω των κρατικών επιδοτήσεων από την κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρίες αεροναυπηγικής όπως η Boeing αναμένεται να ανακοινώσουν οι Βρυξέλλες μία ή δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Εμπορίων της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες μιλώντας σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Ρόιτερς αποκάλυψαν το σχέδιο για την επιβολή δασμών στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκά αντίποινα απέναντι σε αμερικανικούς δασμούς για τις επιδοτήσεις της ΕΕ στον ευρωπαϊκό ανταγωνιστή της Boeing, Airbus.

Τα ευρωπαϊκά αντίποινα σχεδιάστηκαν μετά το «πράσινο φως» που πήρε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου που αποφάσισε πως οι Βρυξέλλες έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν τα δικά τους μέτρα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως η ΕΕ δεν έχει την απαιτούμενη νομική βάση. Απείλησε δε με περαιτέρω δασμούς σε περίπτωση που επιβολής των δασμών σε αμερικανικά αεροπλάνα και ανταλλακτικά αξίας 4 δις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα