ΑΘΗΝΑ
14:22
|
07.06.2023

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία 26 δασκάλους με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PKK, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία 26 δασκάλους με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PKK, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές στις κατοικίες των υπόπτων στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, μετέδωσε το Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ύποπτοι, οι οποίοι εργάζονταν σε τοπικά ιδιωτικά σχολεία, κατηγορούνται για σχέσεις με το PKK, το οποίο είναι εκτός νόμου στην Τουρκία.

Άλλοι τρεις αναζητούνται για να συλληφθούν, πρόσθεσε το Anadolu.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως σε προηγούμενες αντιτρομοκρατικές επιδρομές, η αστυνομία βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα των υπόπτων σε υλικό που σχετίζεται με το PKK.

Εξάλλου όλοι οι δάσκαλοι που κατηγορούνται είναι μέλη του σημαντικού συνδικάτου των δασκάλων Egitim-Sen, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας συνδικαλιστής αξιωματούχος.

Το αριστερό Egitim-Sen, το οποίο επικρίνει την κυβέρνηση, είχε αναστείλει τη συμμετοχή μερικών από τα μέλη του το 2016 στο πλαίσιο των σαρωτικών νόμων περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα