ΑΘΗΝΑ
18:43
|
23.05.2024
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αργεντίνο ομόλογό του, είχε ο Ρώσος πρόεδρος. Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές αρχές προγραμματίζουν μαζικούς εμβολιασμούς.
epa08338642 A molecular geneticist in protective clothing runs a test for SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease in a hospital lab in the Rhineland Region, Germany, 01 April 2020 (issued 02 April 2020). Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease. EPA/SASCHA STEINBACH ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αργεντίνο ομόλογό του, κατά την οποία συζήτησαν ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας, αλλά και της μάχης κατά του κορονοϊού είχε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο πλευρές εστίασαν στο ζήτημα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού και συζήτησαν την προοπτική εφαρμογής των υπαρχουσών συμφωνιών για τη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντιμιτρίεφ, τόνισε:

“Χαιρετίζουμε τη συμφωνία των δύο χωρών για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V, καθώς και το αίτημα του προέδρου της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερντάντες να μην πολιτικοποιούμενο το ζήτημα του κορονοΪού και την αγορά των σχετικών θεραπειών. Η επιτυχία στη μάχη κατά της πανδημίας εξαρτάται από τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των χωρών. Τέτοιου είδους συνεργασία πρέπει να μένει εκτός πολιτικής και πρέπει να εδράζεται αποκλειστικά στην αρχή του ανθρωπισμού με ισότιμη πρόσβαση όλων των χωρών στο εμβόλιο. Η Ρωσία είναι ανοιχτή για συνεργασία με όλες τις χώρες, στο πεδίο της επιδημιολογικής ασφάλειας” τόνισε ο Ντμιτρίεφ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Έθνους και το Open, Θανάση Αυγερινό, o Αλεξάντερ Γκίσνμπουργκ, επικεφαλής του ινστιτούτου Γκαμαλέγια, που παρασκεύασε το πρώτο εμβόλιο Sputnik V ,ανακοίνωσε έναρξη μαζικών εμβολιασμών πέραν αυτών που γίνονται σε ειδικές ομάδες και σε πλαίσιο κλινικών δοκιμών.

Πεντακόσιες χιλιάδες δόσεις θα διατεθούν για εμβολιασμό σε πολίτες εντός Νοεμβρίου και ενάμιση εκατομμύριο τον Δεκέμβριο.

Αναδίπλωση ΕΕ

Δέον να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Υγείας, Διατροφικής Ασφάλειας και Μεταφορών, Στέφαν ντε Κεερσμάκερ, δήλωσε “πως υπάρχουν περιορισμένες εξαιρέσεις που επιτρέπουν σε κράτη μέλη να προχωρήσουν προσωρινά στη διανομή μη εγκεκριμένων προϊόντων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χώρες έχουν την ευθύνη της αξιοπιστίας των ενεργειών τους”.

Η τοποθέτηση συνιστά αναδίπλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την προ ημερών δήλωση του εκπρόσωπου της Ε.Ε., Έρικ Μάμερ, που αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, να διαπραγματευτεί με Μόσχα και Πεκίνο, ώστε να έχει δύο ή τρία διαφορετικά εμβόλια μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγές: Sputnik, ec.europa.eu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα