ΑΘΗΝΑ
01:30
|
22.05.2024
Οι εξαγωγές τον Οκτώβριο αυξήθηκαν 11,4% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 9,3%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 19 μήνες τον Οκτώβριο, ενώ οι εισαγωγές επίσης αυξήθηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα το Σάββατο, και καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συνέχισε να ανακάμπτει μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε από την κρίση του κορονοϊού στις αρχές του έτους.

Οι εξαγωγές τον Οκτώβριο αυξήθηκαν 11,4% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση της τάξης του 9,3%.

Η αύξηση των εξαγωγών ώθησε το εμπορικό πλεόνασμα για τον Οκτώβριο στα 58,44 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για πλεόνασμα 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων και με το πλεόνασμα 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ διευρύνθηκε σε 31,37 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο από 30,75 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ότι οι σταθερά θετικές εμπορικές επιδόσεις της Κίνας θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ευρύτερη οικονομική της ανάκαμψη, μετά από μια βαθιά ύφεση νωρίτερα αυτό το έτος εξαιτίας της πανδημικής κρίσης.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα