ΑΘΗΝΑ
12:06
|
20.04.2024
Η Παλαιστίνια δασκάλα Άσμα Μουσταφά κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου για το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστίνια δασκάλα Άσμα Μουσταφά κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου για το 2020, ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Α24.

Η Άσμα Μουσταφά, καθηγήτρια Αγγλικών στο σχολείο θηλέων Halima Al Saadia, βόρεια της πολιορκημένης Γάζας, αποφοίτησε από το τμήμα αγγλικής γλώσσας στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας το 2008.

“Η Παλαιστίνη αξίζει να ηγηθεί της παγκόσμιας εκπαίδευσης”, λέει η Παλαιστίνια δασκάλα και είναι ακριβώς το όραμα της Μουσταφά που την ώθησε στη διδασκαλία αγγλικών και στη συνέχεια την οδήγησε να συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια.

Έχει ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή βιβλίων με θέμα την ευκολότερη κατανόηση και εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, όπως τα “The Forty-Five Games to Teach English to Non-Native Speakers” και “Educational Trips Around the World to Teach English Language Skills”.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, η Μουσταφά ξεκίνησε την πρωτοβουλία “Εκπαιδευτικοί πίσω από τις οθόνες” με στόχο την ψηφιακή εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου “Δίνεται σε εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς που δίνουν φόρο τιμής ως ανταμοιβή για την υπεροχή και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας τους, της εξειδικευμένης ηγεσίας τους, της εμπλοκής τους με την κοινότητα.”

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα