ΑΘΗΝΑ
19:13
|
04.07.2024
Ηγέτες από πολλά κράτη του κόσμου έσπευσαν να συγχαρούν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηγέτες από πολλά κράτη του κόσμου έσπευσαν να συγχαρούν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, μετά και την επικράτησή του στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, που του εξασφάλισε είκοσι εκλεκτορικές έδρες, 3 περισσότερες από τις απαιτούμενες 270.

“Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ και στην Κάμαλα Χάρις για το ιστορικό της επίτευγμα. Οι ΗΠΑ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχός μας και προσβλέπω στη συνεργασία μας σε κοινές μας προτεραιότητες από την κλιματική αλλαγή έως το εμπόριο και την ασφάλεια.” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον.

“Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, απηύθυνε συγχαρητήρια επισημαίνοντας πως Οι χώρες μας είναι στενοί φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι. Μοιραζόμαστε μια σχέση μοναδική σε όλο τον κόσμο. Περιμένω να συνεργαστούμε και να χτίσουμε μαζί σας.”

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έγραψε στο Twitter: “Οι Αμερικανοί διάλεξαν τον Προεδρο τους. Συγχαρητήρια Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις! Έχουμε πολλή δουλειά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ας δουλέψουμε μαζί!”

Συγχαρητήρια και από τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. “Ο αμερικανικός λαός εξέλεξε τον 46ο πρόεδρό τους. Συγχαρητήρια Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις . Σας ευχόμαστε καλή τύχη. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις.”

Και ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, συνεχάρη επίσημα τον νέο πρόεδρο, εκφράζοντας τη διάθεσή του για σκληρή δουλειά και την επιθυμία του “ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο”.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έστειλε και αυτή συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο πρόεδρο, μέσω του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, συνεχάρη και αυτή τον επόμενο πρόεδρο -και πρώην αντιπρόεδρο- των ΗΠΑ επισημαίνοντας πως υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

Πηγές: Twitter, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα