ΑΘΗΝΑ
14:21
|
20.04.2024
Έκτακτη ενίσχυση 60 εκατ. ευρώ, σε δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη ενίσχυση προς τους δήμους και τις περιφέρειες της Ελλάδας, ύψους 60 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται εν μέσω πανδημίας.

Υπενθυμίζεται δε πως, στο πλαίσιο των αποφάσεων που λαμβάνει το υπουργείο για τη στήριξη της κοινωνίας, ήδη, 140 εκατ. ευρώ, έχουν κατευθυνθεί προς την αυτοδιοίκηση, με σκοπό να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων τους.

”Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία. Και όπως το κάνει η κυβέρνηση, με τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, οφείλει να το κάνει και η αυτοδιοίκηση. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να ρυθμιστεί, αμέσως, ώστε οι επιχειρήσεις που κλείνουν το διάστημα του lockdown να μην πληρώσουν καθόλου δημοτικά τέλη γι’ αυτήν την περίοδο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός στο πλαίσιο των δηλώσεών του για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, που θα ισχύσουν στο δημόσιο τομέα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Επίσης υπογράμμισε πως είναι απολύτως κρίσιμη η εφαρμογή αυτού του μέτρου σε ολόκληρη τη χώρα, υποχρεωτικά, και απ’ όλους τους δήμους. Κι αυτό, διότι ”στόχος μας πρέπει να είναι να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων”, όπως, χαρακτηριστικά, είπε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα