ΑΘΗΝΑ
01:47
|
20.04.2024
Τέσσερις στρατιώτες του ινδικού στρατού και τρεις αυτονομιστές μαχητές σκοτώθηκαν στο Κασμίρ σήμερα την Κυριακή κατά τη διάρκεια συμπλοκής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις στρατιώτες του ινδικού στρατού και τρεις αυτονομιστές μαχητές σκοτώθηκαν στο Κασμίρ σήμερα την Κυριακή, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας, στην πλέον αιματηρή συμπλοκή που λαμβάνει χώρα στην επίμαχη περιοχή από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Μία περιπολία του στρατού παρατήρησε ύποπτη κίνηση κατά μήκος της Γραμμής Ελεγχου (LOC) τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Συνταγματάρχης Ρατζές Καλία.

“Δυνάμεις του στρατού έσπευσαν στην περιοχή και το μαχητικό κίνημα εντοπίστηκε από συσκευές επιτήρησης. Ακολούθησε μια σκληρή μάχη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε χρήση όπλων, και στην οποία σκοτώθηκαν τρεις μαχητές”, είπε.

Τέσσερις άνδρες του στρατού σκοτώθηκαν επίσης στη μάχη, συμπλήρωσε ο Καλία.

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός απωλειών για τον ινδικό στρατό κατά μήκος της γραμμής ελέγχου στο Κασμίρ από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Πέντε Ινδοί στρατιώτες και ίσος αριθμός μαχητών σκοτώθηκαν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν ένοπλοι μαχητές δέχτηκαν προκλήσεις από ινδικά στρατεύματα στην περιοχή και ανταπέδωσαν τα πυρά.

Πριν λίγες μέρες δυνάμεις του ινδικού στρατού είχαν σκοτώσει κατά τη διάρκεια συμπλοκής τον ηγέτη της ισλαμιστικής οργάνωσης Hizb-ul-Mujahideen.

Πηγές Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα