ΑΘΗΝΑ
23:14
|
19.04.2024
Επικριτές και υποστηρικτές του βασιλιά της χώρας έχουν συγκεντρωθεί γύρω από κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.
A protester waves a flag at an anti-government protes in Bangkok on Aug. 16. Jonas Gratzer/LightRocket via Getty Images
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταϊλανδοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σήμερα Κυριακή έξω από το Μνημείο Δημοκρατίας στην Μπανγκόκ, ζητώντας από τον βασιλιά της χώρας, Μάχα Βαγιραλονγκόρν, να τους συναντήσει στο πλαίσιο ενός διαλόγου για την δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων ως προς τι εξουσίες του μοναρχικού θεσμού.

“Ελπίζουμε ότι θα αλλάξετε τη συμπεριφορά σας για πάντα και θα γίνετε Βασιλιάς όλων των ανθρώπων”, δήλωσε ο δικηγόρος και αρχηγός της διαμαρτυρίας, Άρνον Νάμπα, σε επιστολή του στο βασιλιά που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. “Ελπίζω η Αυτού Μεγαλειότητα να ανοίξει το μυαλό σας και να επικοινωνήσει μαζί μας για να λύσει μαζί τις κρίσεις”.

Το Βασιλικό Παλάτι δεν προέβη σε σχόλια. Δεν έχει σχολιάσει από την έναρξη των διαμαρτυριών, αλλά ο βασιλιάς δήλωσε πριν από μια εβδομάδα ότι οι διαδηλωτές ήταν ακόμα αγαπητοί και ότι η Ταϊλάνδη είναι η γη του συμβιβασμού.

Αρκετές δεκάδες φιλοβασιλικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην άλλη πλευρά του Μνημείου της Δημοκρατίας, φορώντας κίτρινα μπλουζάκια (θεωρείται το χρώμα του βασιλιά) και κουνώντας ταϊλανδέζικες σημαίες.

Υπενθυμίζεται πως οι διαδηλώσεις που έχουν ως κύρια αιτήματα την απομάκρυνση της κυβέρνησης και τον περιορισμό των βασιλικών εξουσιών ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και συνεχίζουν αμείωτες παρά τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα