ΑΘΗΝΑ
22:03
|
19.05.2024
Πρόκειται για 59 κρατούμενους και έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι όποιοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν μπει σε καραντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μετά τα συνολικά 65 κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί από τις 20 Οκτωβρίου έως σήμερα στις φυλακές Διαβατών.

Πρόκειται για 59 κρατούμενους και έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι όποιοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως διευκρινίζεται από την ΓΓΑΠ, ύστερα από την επιβεβαίωση των κρουσμάτων η κινητοποίηση στο κατάστημα κράτησης Διαβατών ήταν άμεση και οι φυλακές χωρίστηκαν την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, το βράδυ, σε τρεις ζώνες, ενώ μετά την ανακατανομή των κρατούμενων διενεργήθηκαν απολυμάνσεις και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Συγκεκριμένα, στη μία από τις τρεις ζώνες κρατούνται οι θετικοί στον κορονοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην Τρίτη όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ) επισημαίνεται, ακόμη, ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διηνήργησε ελέγχους σε όλο το κατάστημα κράτησης, οι θερμομετρήσεις και απολυμάνσεις είναι καθημερινές, έχει μοιραστεί άμεσα υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες) και γίνονται συνεχώς τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους, για την υλοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα κορονοϊού, όπου υπογραμμίζεται ότι “η πανδημία και ειδικά η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Απαιτείται σύνεση, διάλογος και κυρίως κατάθεση σοβαρών προτάσεων κι όχι κραυγών”.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζε ανάμεσα σε άλλα: “Το χειρότερο όμως όλων είναι η προκλητική αδιαφορία που έδειξαν το αρμόδιο Υπουργείο στα αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων για διενέργεια προληπτικών ελέγχων, μαζικών διαγνωστικών τεστ και απολύμανσης στις φυλακές των Διαβατών τα οποία, όπως οι ίδιοι οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποί αναφέρουν, είχαν υποβληθεί εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες,  με την εμφάνιση των πρώτων 4 κρουσμάτων.”

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα