ΑΘΗΝΑ
06:14
|
26.04.2024
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε πως η Γαλλία νιώθει “βαθύ σεβασμό για το Ισλάμ” κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κάιρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε πως η Γαλλία νιώθει “βαθύ σεβασμό για το Ισλάμ”  κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κάιρο σήμερα την Κυριακή, μετά από την διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Παρίσι και τον μουσουλμανικό κόσμο σχετικά με την υπεράσπιση εκ μέρους της Γαλλίας της δημοσίευσης γελοιογραφιών που απεικονίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, έρχεται μετά από αρκετές επιθέσεις στη Γαλλία που συνδέονται με την υπεράσπιση από πλευράς γαλλικής πολιτείας των γελοιογραφιών, που θεωρούνται βλάσφημες από τους μουσουλμάνους.

Αφού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και τον υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, ο Λε Ντριάν είπε ότι μια “αντι-γαλλική”  εκστρατεία στον μουσουλμανικό κόσμο ήταν συχνά αποτέλεσμα διαστρέβλωσης των σχολίων του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν για το θέμα.

Βασική μας αρχή είναι ο υψηλότερος σεβασμός για το Ισλάμ”, δήλωσε ο Λε Ντριάν σε δημοσιογράφους. “Θέλω επίσης να δηλώσω ότι οι Μουσουλμάνοι αποτελούν πλήρως κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας”.

“Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι είμαστε αντιμέτωποι με την τρομοκρατική απειλή, τον φανατισμό, στο έδαφος μας αλλά και αλλού, και αυτή η μάχη είναι μια κοινή μάχη”. Η μόνη μάχη που έχει να δώσει η Γαλλία με την Αίγυπτο και άλλες χώρες είναι ενάντια στον εξτρεμισμό, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα