ΑΘΗΝΑ
20:57
|
02.05.2024
Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν Λυκ Μελανσόν ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2022 εάν λάβει αρκετή δημόσια υποστήριξη για την τρίτη απόπειρά του να γίνει ο νέος ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πολιτικός, αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης κατά των οικονομικών πολιτικών του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν και υποστηρικτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των “Κίτρινων Γιλέκων”, κέρδισε το 19,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017, μια επίδοση που θεωρήθηκε εξαιρετική για το νέο αριστερό κόμμα.

“Πρέπει να ανάψουμε ένα φως στο τέλος της σήραγγας για τους ανθρώπους, μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά”, δήλωσε ο Μελανσόν στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

“Είμαι έτοιμος και προσφέρω την υποψηφιότητά μου”, είπε, προσθέτοντας ότι θα το έκανε μόνο με την προϋπόθεση πως 150.000 άτομα θα υπογράψουν υπέρ αυτής σε μια σχετική διαδικτυακή λίστα.

Ο αριστερός ηγέτης, που διεκδίκησε την Προεδρία και το 2012, υπήρξε ο πλέον αυστηρός επικριτής του χειρισμού της κυβέρνησης για τον χειρισμό της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού στη Γαλλία, όπου οι θάνατοι έφτασαν τους σαράντα χιλιάδες το Σάββατο.

Πηγές: The Star

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα