ΑΘΗΝΑ
00:41
|
27.04.2024
Ο Λουίς Άρσε ορκίστηκε σήμερα επισήμως νέος πρόεδρος της Βολιβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λουίς Άρσε ορκίστηκε σήμερα επισήμως νέος πρόεδρος της Βολιβίας, την ώρα που ο μέντοράς του, ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο 57χρονος οικονομολόγος, που θεωρείται αρχιτέκτονας “του βολιβαριανού οικονομικού μοντέλου” υπό την προεδρία Μοράλες, όταν το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό ρεκόρ, έως και 6%, και η φτώχεια μειώθηκε από 60% σε 37%, εξελέγη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών συγκεντρώνοντας το 55% των ψήφων.

Θα έχει το δύσκολο έργο να ενώσει μια πολωμένη χώρα μετά τη μετεκλογική κρίση που τη συγκλόνισε επί περισσότερο από έναν χρόνο και να επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης την οικονομία που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Άρσε, υποψήφιος του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) το οποίο ίδρυσε ο Μοράλες, στην προεκλογική του εκστρατεία είχε δεσμευθεί να είναι πρόεδρος όλων των πολιτών της χώρας.

Στην ορκομωσία Άρσε παρευρέθηκαν ξένες αντιπροσωπείες, αναμεσά τους οι υπουργοί της Βενεζουέλας , Χόρχε Αρεάσα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, αλλά και ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Explica

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα