ΑΘΗΝΑ
00:21
|
20.04.2024
Εκτός των 200 θέσεων που προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού, προσλαμβάνονται και 100 από τους επιλαχόντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων όλης της χώρας, προχωράει το υπουργείο Υγείας, μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, εκτός από τις 200 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις και 100 από τους επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

«Από αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, τόσο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού όσο και οι επιλαχόντες, μπορούν να προσέρχονται στα Νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Δηλώσεις και δημοσιεύματα που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, δημιουργούν σύγχυση στους γιατρούς μας, και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως κριτική στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον αργό και αναντίστοιχο της συγκυρίας ρυθμό πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού άσκησαν το προηγούμενο διάστημα τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) .

Στον απόηχο μάλιστα των προσλήψεων και όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Πάνος Παπανικολάου: “Ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία προχθές 5/11/20 δήλωσε πως πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, χθες και σήμερα (και πριν εκδοθεί το ΦΕΚ) η 1η ΥΠΕ στέλνει μηνύματα σε γιατρούς Εντατικολόγους αναφέροντας πως ΔΕΝ πρόκειται για μόνιμους διορισμούς αλλά για τρίμηνες προσωρινές συμβάσεις απαιτώντας μάλιστα εκβιαστικά από τους γιατρούς να δηλώσουν αν τις αποδέχονται … εντός μιας ώρας ( ! ).”

Πηγές: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα