ΑΘΗΝΑ
09:38
|
19.05.2024
“Η επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να διορθώσει λάθη του παρελθόντος”, δήλωσε ο Πρόεδρος Ροχάνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να διορθώσει τα λάθη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφού έγινε γνωστό πως ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

“Η καταστροφική πολιτική του Τραμπ έχει αποδοκιμαστεί… από τον αμερικανικό λαό. Η επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος”, δήλωσε ο Πρόεδρος Χασάν Ροχάνι.

“Το Ιράν ευνοεί την εποικοδομητική αλληλεπίδραση με τον κόσμο”, συμπλήρωσε ο Ροχανί.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να επανέλθει στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν (γνωστότερη με το ακρωνύμιο JCPOA) που υπεγράφη μεταξύ ΗΠΑ , Ιραν και άλλων έξι μεγάλων δυνάμεων το 2015, μια συμφωνία που δρομολογήθηκε από την Ουάσινγκτον όταν ήταν αντιπρόεδρος.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ των δύο κρατών από το 2018, όταν ο Τραμπ αποχώρησε από τη συμφωνία και επέβαλε κυρώσεις που κατέστρεψαν την οικονομία του Ιράν.

Σε αντίποινα, η Τεχεράνη μείωσε σταδιακά τις δεσμεύσεις της προς τη συμφωνία. Όμως οι κληρικοί ηγέτες του Ιράν είπαν ότι αυτά τα βήματα ήταν αναστρέψιμα εάν γινόταν σεβαστό το συμφέρον της Τεχεράνης.

“Η ηρωική αντίσταση του ιρανικού λαού απέδειξε ότι η πολιτική της μέγιστης πίεσης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία”, δήλωσε ο Ροχανί.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα