ΑΘΗΝΑ
06:14
|
26.04.2024

Πρόστιμο ύψους 64.516 ευρώ σε ομάδα γιατρών του κρατικού νοσοκομείου της Κεντρικής Μακεδονίας που ξέχασε στην κοιλιά μίας ασθενούς χειρουργική… σπάτουλα επιδίκασε σήμερα η ολομέλεια […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο ύψους 64.516 ευρώ σε ομάδα γιατρών του κρατικού νοσοκομείου της Κεντρικής Μακεδονίας που ξέχασε στην κοιλιά μίας ασθενούς χειρουργική… σπάτουλα επιδίκασε σήμερα η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η μεταλλική χειρουργική σπάτουλα ήταν μήκους 23,7 εκ. και πλάτους 8,4 εκ., για την αφαίρεση της οποίας έγινε νέα, δεύτερη, χειρουργική επέμβαση 17 μέρες μετά. 

Η ολομέλεια του δικαστηρίου ασχολήθηκε με την υπόθεση, καθώς η ασθενής και οι συγγενείς της διεκδίκησαν από το νοσοκομείο χρηματική ικανοποίηση (αποζημίωση) για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, η οποία και τους επιδικάστηκε από την Διοικητική Δικαιοσύνη.

Στην συνέχεια, η διοίκηση του κρατικού νοσοκομείο διεκδίκησε από τους αρμόδιους γιατρούς το ποσό της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στην άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με τη  δικαστική απόφαση, τα μέλη της ιατρικής ομάδας «άσκησαν πλημμελώς τα υπηρεσιακά και ιατρικά τους καθήκοντα, προκαλώντας «ζημία από βαρεία αμέλεια».

Η μεταλλική σπάτουλα μέσα στην κοιλιά της ασθενούς, προκάλεσε «σωματική κάκωση και συγκεκριμένα οξεία φλεγμονώδη αντίδραση, από έντονα κλινικά συμπτώματα, όπως εκτεταμένο εξάνθημα μετά κνησμού, καταβολή δυνάμεων, υψηλό πυρετό και τέλος υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να γίνει αφαίρεση του ξεχασμένου χειρουργικού εργαλείου».

Από την Ποινική Δικαιοσύνη ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και οι δύο βοηθοί χειρούργοι σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα