ΑΘΗΝΑ
04:25
|
18.05.2024

Έτοιμος για συνεργασία με τους Ρώσους ομολόγους του προκειμένου να βρεθούν “περιοχές συμφωνίας ακόμη και εάν έχουμε βαθιά διαφωνία” εμφανίστηκε σήμερα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτοιμος για συνεργασία με τους Ρώσους ομολόγους του προκειμένου να βρεθούν “περιοχές συμφωνίας ακόμη και εάν έχουμε βαθιά διαφωνία” εμφανίστηκε σήμερα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Στίβεν Μπιγκάλ.

“Είμαι πολύ πρακτικός άνθρωπος. Εϊμαι έτοιμος να καθίσω κάτω με Ρώσους ομολόγους μου και να διερευνήσουμε σε ποιες περιοχές μπορούμε να συμφωνήσουμε ακόμη και εάν έχουμε βαθιά διαφωνία” είπε ο Μπιγκάν.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου έγιναν στο πλαίσιο συμμετοχής του, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ένατο ετήσιο Διατλαντικό Φόρουμ για τη Ρωσία  που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της αμερικανικής “Δεξαμενής Σκέψης” , “Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών”.

Αναφερόμενος στο ζήτημα παράτασης ισχύος της Συμφωνίας Μείωσης Στρατηγικών Όπλων (START) ο Αμερικανός αξιωματούχος παρέπεμψε το ζήτημα στις καλένδες μελλοντικών διμερών διαπραγματεύσεων υποστηρίζοντας πως εξαρτάται από το εάν η Μόσχα θέλει να λύσει το ζήτημα άμεσα ή να περιμένει την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα