ΑΘΗΝΑ
02:40
|
05.05.2024
Η σορός του μικρού παιδιού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένα ναυάγιο έρχεται να προστεθεί στην τραγική λίστα του Αιγαίου, καθώς 24 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Τραγική απώλεια ένα παιδί έξι ετών, η σορός του οποίου εντοπίστηκε από στελέχη σκάφους του Λιμενικού Σώματος, το πρωί της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο της Σάμου.

Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε και μία γυναίκα, η οποία είχε τις αισθήσεις της και λίγο πιο πέρα άλλοι 10 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η υπηρεσία ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την ύπαρξη ικανού αριθμού προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή. Στελέχη μετέβησαν στο σημείο, ενώ σκάφη του λιμενικού απέπλευσαν για να πραγματοποιήσουν θαλάσσιες έρευνες, αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Στο σύνολό τους παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ η σορός του μικρού παιδιού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό άλλων έξι αλλοδαπών σε χερσαία περιοχή στα ανατολικά της Σάμου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα. Aργότερα εντοπίστηκαν κι οι υπόλοιποι επτά μετανάστες που αγνοούνταν, στη χερσαία περιοχή Βαθύ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου. Ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει πλέον η ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα η οργάνωση Aegean Boat Report είχε προειδοποιήσει για φονικό ναυάγιο στην περιοχή, κάνοντας λόγο για 24 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στην ξηρά, αλλά και για αγνοούμενους. Η ABR ανέφερε πως η βάρκα που μετέφερε τους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, έφτασε στην περιοχή “Πράσο” βορειοανατολικά του νησιού.

Πηγή: samosvoice.gr/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα