ΑΘΗΝΑ
06:14
|
25.04.2024
Τέθηκε σε αυτοαπομόνωση, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε εντός της ημέρας από το γραφείο της ουκρανικής προεδρίας. “Ο αρχηγός του κράτους αισθάνεται καλά και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια της αυτοαπομόνωσής του”, ανέφερε η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

Ο ίδιος ο Ζελένσκι στο προσωπικό του μήνυμα αναφέρει: “Παρά τα μέτρα καραντίνας, σήμερα το τεστ μου βγήκε θετικό. Έχω δέκατα (37,5) και εύχομαι σε όλους να έχουν θερμοκρασία σώματος στα 36,6”.

Η σύζυγος του Ζελένσκι, Ολένα, μολύνθηκε από τη νόσο Covid-19 τον περασμένο Ιούνιο και νοσηλεύτηκε για αρκετές εβδομάδες.

Η Ουκρανία μπήκε σε lockdown τον περασμένο Μάρτιο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και από τα τέλη Μαΐου έχει αρχίσει σταδιακά να αίρει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, από τα τέλη Σεπτεμβρίου παρατηρείται νέα έξαρση του ιού στη χώρα. Τα ημερήσια κρούσματα του νέου κορονοϊού παρέμειναν υψηλά τόσο τον Οκτώβριο όσο και τώρα, στις αρχές Νοεμβρίου. Η ουκρανική κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε νέα επιβολή lockdown, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμίγκαλ, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού μπορεί να αγγίξουν τα 15.000 μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και τα 20.000 μέχρι το τέλος του έτους. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η χώρα πρέπει να προετοιμασμένη για τα χειρότερα.

Στις αρχές του Οκτωβρίου ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, 55 ετών, διαγνώστηκε ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 και είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο με διπλή πνευμονία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα