ΑΘΗΝΑ
01:35
|
29.09.2024
Συναγερμός μετά την ανακάλυψη μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού σε εκτροφεία βιζόν στη Δανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ προστέθηκε στον κατάλογο των χωρών που έχουν πληγεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού σε εκτροφεία βιζόν (μινκ). Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τρεις πολίτες, οι οποίοι είχαν επιστρέψει από τη Δανία, διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο στέλεχος του ιού που μεταδίδεται από τα συγκεκριμένα ζώα στον άνθρωπο.

Κρούσματα αυτής της μετάλλαξης έχουν αναφερθεί εκτός από τη Δανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία και στη Σουηδία.

Στη Δανία το εν λόγω στέλεχος της μετάλλαξης του κορονοϊού έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα σε 12 ανθρώπους και σε πέντε εκτροφεία βιζόν. 280.000 Δανοί έχουν τεθεί σε καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει αποφασίσει να προχωρήσει στη θανάτωση 17 εκατομμυρίων βιζόν παρά τις έντονες αντιδράσεις των εκτροφέων και των οργανώσεων προστασίας των ζώων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι όσοι ταξιδιώτες φθάνουν στη χώρα από τη Δανία θα τίθεται σε αυτοαπομόνωση 14 ημερών. Απαγόρευση επίσης την είσοδο φορτηγών που έχουν περάσει από τη Δανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως και πλοίων ή αεροσκαφών που μεταφέρουν εμπορεύματα από τη συγκεκριμένη χώρα.

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης έχουν τεθεί και οι περίπου 90 φάρμες εκτροφής μινκ σε Καστοριά και Κοζάνη καθώς πλέον θεωρείται πως ο κορονοϊός μεταφέρεται εύκολα στα εν λόγω ζώα και κατόπιν στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το νέο στέλεχος covid-19 παρουσιάζει μεταλλάξεις που δεν είχαν παρατηρηθεί ως τώρα.

Η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας είναι ότι ο μεταλλαγμένος ιός μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα