ΑΘΗΝΑ
11:40
|
16.05.2024

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ξεκινά από αύριο, Τρίτη, για τρεις μέρες, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Ο Αιγύπτιος ηγέτης […]

ÔÑÉÌÅÑÇÓ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÁÉÃÕÐÔÏÕ - ÅËËÁÄÁÓ- ÊÕÐÑÏÕ (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ξεκινά από αύριο, Τρίτη, για τρεις μέρες, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Αιγύπτιος ηγέτης έρχεται στην Ελλάδα σε μία περίοδο ιδιαίτερα αυξημένης έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και σε επίπεδο γεωπολιτικής αλλά και σε επίπεδο εκμετάλλευσης και αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή.

Η ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει ο Αιγύπτιος πρόεδρος με την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται πως θα συμπεριλαμβάνει την αποτίμηση της πολυεπίπεδης συνεργασίας Αθήνας-Καϊρου μετά την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας μερικού καθορισμού της ΑΟΖ αμφοτέρων χωρών αλλά και τα περιθώρια περαιτέρω εμβάθυνσης των καλών διμερών σχέσεων.

Αιγύπτιοι και Έλληνες αξιωματούχοι αναμένεται επίσης να εξετάσουν τα αποτελέσματα κοινών προσπαθειών στο πλαίσιο όχι μόνον της διμερούς συνεργασίας αλλά και στο πλαίσιο τριμερών, τετραμερών και άλλων πολυμερών σχημάτων συνεργασίας με στόχο τον συντονισμό κινήσεων στον τομέα της Ενέργειας, και του εμπορίου με άλλες χώρες της περιοχής όπως η Κύπρος και το Ισραήλ.

Η έναρξη της επίσκεψής του συμπίπτει με την ολοκλήρωση της διήμερης πέμπτης ετήσιας τηλε-συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αραβικών χωρών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος αναμένεται να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Αθήνα την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεννόηση με την Διεύθυνση της Τροχαίας Αττικής θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με το πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων του Αιγύπτιου προέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα