ΑΘΗΝΑ
11:18
|
02.05.2024
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξέφρασε την ελπίδα για "επιδιόρθωση" των σχέσεων της χώρας του με τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Τζο Μπάιντεν θα βάλει τέλος στις “παρεμβατικές” πολιτικές των ΗΠΑ στη Νότια Αμερική και δήλωσε πρόθυμος για διάλογο μαζί του, προκειμένου να επουλωθούν οι τραυματικές σχέσεις των δύο χωρών.

“Θα δουλέψουμε, ελπίζω, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός αξιοπρεπούς, ειλικρινούς και ευθέως διαλόγου μεταξύ της μέλλουσας κυβέρνησης Μπάιντεν και της νόμιμης και συνταγματικά κατοχυρωμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες, Κυριακή 08/11.

Όπως σημείωσε ο Νικολάς Μαδούρο, “ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ένα ναρκοπέδιο ανάμεσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη Βενεζουέλα. Έναν βάλτο”, ενώ δεν παρέλειψε να ψέξει και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ομπάμα, στην οποία ο Τζο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος: “Στα οκτώ χρόνια διακυβέρνησης του Ομπάμα δεν είδαμε σημαντικές αλλαγές. Με εξαίρεση κάποιες μικρές μεταρρυθμίσεις, η πολιτική του Ομπάμα στη Λατινική Αμερική ακολούθησε τις επιταγές του Στρατού και των Media της ΒορειοΑμερικανικής Αυτοκρατορίας”.

Στο ξεκίνηα του διαγγέλματός του, ο πρόεδρος Μαδούρο είχε συγχαρεί τον Τζον Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις για τη νίκη τους, ξεκαθαρίζοντας ότι το Καράκας “είναι έτοιμο για διάλογο και κατανόηση”.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η κυβέρνηση Τραμπ στήριξε και αναγνώρισε την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Χουάν Γιουαϊδό, επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στη Βενεζουέλα και κατηγόρησε τον Μαδούρο και άλλους υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους της χώρας για “ναρκο-τρομοκρατία”, διακίνηση ναρκωτικών και διαφθορά.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα