ΑΘΗΝΑ
15:12
|
04.12.2023
Αποφασισμένος να αναστρέψει όλη την πολιτική Τραμπ στη διαχείριση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την επινίκια ομιλία ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να απευθυνθεί εκ νέου στον αμερικανικό λαό και να ανακοινώσει το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ήδη ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα μέλη της ειδικής ομάδας κρούσης που συνέστησε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ομάδα αποτελείται ολοκληρωτικά από γιατρούς και ειδικούς στην υγεία, γεγονός που σηματοδοτεί την πρόθεσή του να αναζητήσει μια βασισμένη στην επιστήμη προσέγγιση της πανδημίας, με στόχο να τη θέση υπό έλεγχο. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Βίβεκ Μάρθι, γενικός χειρουργός κατά τη διακυβέρνηση Ομπάμα, ο Ντέιβιντ Κέσλερ, επίτροπος της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων κατά τις προεδρίες Μπους και Κλίντον και η Μαρκέλα Νούνες – Σμιθ, αναπληρωτής πρύτανης για την έρευνα πάνω στην υγεία στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Οι Μάρθι και Κέσλερ ήταν για μήνες οι σύμβουλοι του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ομάδα κρούσης αποτελείται από 13 μέλη και περιλαμβάνει ακόμη και πρώην αξιωματούχους της διοίκησης Τραμπ, όπως ο Ρικ Μπράιτ, πρώην επικεφαλής της Αρχής Βιομετρικής Έρευνας και Ανάπτυξης, ο οποίος μετά την απομάκρυνσή του προχώρησε σε αποκαλύψεις για την προσέγγιση της διοίκησης Τραμπ απέναντι στην πανδημία. Στην επιτροπή βρίσκεται επίσης η Λουτσιάνα Μπόριο, επικεφαλής ιατρικής και βιοαμυντικής ετοιμότητας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Τραμπ μέχρι το 2019.

Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν επίσης επιστήμονες, επικεφαλής καθηγητές ιατρικών οργανισμών και ιατρικών συμβουλίων.

Στο μεταξύ ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να επικοινωνήσει με τους κυβερνήτες των πολιτειών με στόχο την επιβολή της χρήσης της μάσκας ως υποχρεωτικό μέτρο προκειμένου να συγκρατηθεί το νέο κύμα πανδημίας που πλήττει τη χώρα, δήλωσε στο NBC News στενός συνεργάτης της εκλεγμένου προέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα