ΑΘΗΝΑ
12:42
|
18.04.2024
Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη μετά τις πιέσεις της Ελληνικής Συνομποσπονδίας Εμπορίας & Επιχειρηματικότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών (όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, παιγνίδια, βιβλία, κλπ) από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σχετική δημοσίευση ΦΕΚ μιλώντας μέσω ίντερνετ στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)για την παρουσίαση δύο μελετών που εκπονήθηκαν από το Επιμελητήριο “Επαγγελματίες και κοινωνία στην Covid εποχή- Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης και τα αποτελέσματά τους¨.

Σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης έχει καταθέσει η ΕΣΕΕ αλλά και πλήθος μεγάλων και μικρών αλυσίδων.

Οι πιέσεις φαίνεται να απέδωσαν καθώς μέχρι προσφάτως δήλωνε ότι “στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κωδικοί προϊόντων. Θα χρειάζονταν πάνω από τρεις εβδομάδες για να διαπιστωθεί και να οριστεί τυχόν απαγορευτικό. Υπάρχουν όμως κι άλλα ζητήματα, όπως οι τσακωμοί στα μαγαζιά μεταξύ πελατών και υπαλλήλων που θα τους αρνούνταν την πώληση συγκεκριμένων ειδών. Στο τέλος πρέπει να δούμε και τον καταναλωτή”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα