ΑΘΗΝΑ
23:38
|
24.04.2024
Ο καθηγητής περιγράφει περιστατικό για τεστ το οποίο ο ΕΟΔΥ καταγγέλλει ως “ψευδές”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την ανάρτηση του καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, στην οποία περιγράφει περιστατικό για τεστ, το οποίο ο ΕΟΔΥ καταγγέλλει ως “ψευδές”, ενημερώνοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του καθηγητή.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος, στην ανάρτησή του, την οποία εκ των υστέρων απέσυρε, ανέφερε ότι μια γνωστή του περίμενε υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού που διενεργούσε επιτελείο του ΕΟΔΥ. Η διαδικασία καθυστερούσε πολύ και έτσι η γνωστή του αποχώρησε από την ουρά χωρίς να υποβληθεί στο εν λόγω τεστ. Ύστερα από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Μυλόπουλου, ο ΕΟΔΥ τηλεφώνησε στη συγκεκριμένη κυρία για να την ενημερώσει ότι το τεστ, στο οποίο δεν είχε υποβληθεί, ήταν… θετικό.

Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ καταγγέλλει ότι το εν λόγω περιστατικό δεν συνέβη ποτέ και ότι ο οργανισμός προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση, η οποία ισχυρίζεται ότι διακινδυνεύει τη δημόσια υγεία.

Πηγές του ΕΟΔΥ τονίζουν ότι η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Γιάννης Μυλόπουλος απέσυρε την ανάρτησή του, γράφοντας σε νέο tweet ότι έκρινε καλό να την κατεβάσει καθώς δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα και ότι δεν υπάρχει τρόπος να υποστηρίξει την αξιοπιστία του.

“Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της. Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία” αναφέρει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα