ΑΘΗΝΑ
03:27
|
19.09.2024

Την…”κατά λάθος” κατάρριψη ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Mi-24 που προκάλεσε το θάνατο διμελούς πληρώματος σήμερα το απόγευμα κοντά στα σύνορα με την Αρμενία παραδέχθηκε απόψε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την…”κατά λάθος” κατάρριψη ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Mi-24 που προκάλεσε το θάνατο διμελούς πληρώματος σήμερα το απόγευμα κοντά στα σύνορα με την Αρμενία παραδέχθηκε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος του αζέρικου υπουργείου απολογήθηκε για το “τραγικό συμβάν” εξηγώντας πως έγινε με πύραυλο εδάφους-αέρος στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας, σε μια ορεινή περιοχή κοντά στο αρμένικο χωριό Γιεράσχ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την αζέρικη επαρχία Ναχιτσεβάν.

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά για αυτό το τραγικό συμβάν που συνέβη κατά λάθος» ανακοίνωσε το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική μονάδα θεώρησε πως επρόκειτο για πιθανές «προκλήσεις» από την αρμενική πλευρά «στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Εξέφρασε μάλιστα την προθυμία της κυβέρνησης να προσφέρει στη Μόσχα “αποζημιώσεις”.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως τα δύο μέλη του πληρώματος στρατιωτικού ελικοπτέρου σκοτώθηκαν κατά την κατάρριψή του από πύραυλο. Το ελικόπτερο έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του, ενώ ένα ακόμη μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε.

Η Ρωσία, που διατηρεί μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία, δεν αντέδρασε άμεσα στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα