ΑΘΗΝΑ
19:10
|
19.04.2024
Η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ τοποθετήθηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η “σιωπή” της Μελάνια Τραμ τις τελευταίες ώρες είχε προκαλέσει εντύπωση και συζητήσεις στα αμερικανικά MME. Από το Σάββατο που ανακοινώθηκε και επισήμως η νίκη του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών, η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ “εξαφανίστηκε” από τα social media και απέφυγε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση.

Η πρώτη αντίδρασή της ήρθε μόλις χθες το βράδυ (Κυριακή 08/11), με μια ανάρτηση στο Twitter. “Ο αμερικανικός λαός αξίζει δίκαιες εκλογές. Κάθε νόμιμη -όχι παράνομη- ψήφος έπρεπε να μετρηθεί. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας με πλήρη διαφάνεια”, έγραψε στο μήνυμά της, υποστηρίζοντας -χλιαρά όμως- τη γραμμή του συζύγου της, ο οποίος αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πριν απ’ αυτήν την ανάρτηση, η Μελάνια είχε επιλέξει να αποστασιοποιηθεί από τη γραμμή Τραμπ, ενώ το CNN είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι είχε συμβουλεύσει τον σύζυγό της να αποδεχτεί την ήττα του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρκετών αμερικανικών ΜΜΕ, η ανάρτησή της ίσως είναι αποτέλεσμα πίεσης των επικοινωνιολόγων του Τραμπ, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις φήμες για επερχόμενο διαζύγιο του νυν προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Ήδη, δύο πρώην σύμβουλοι και στενοί συνεργάτες της Μελάνια έχουν αποκαλύψει ότι ο γάμος της με τον Τραμπ έχει ουσιαστικά τελειώσει εδώ και καιρό και ότι για τυπικούς λόγους περιμένει την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο για να εκκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου.

Η ίδια η Μελάνια Τραμπ, πάντως, σε δημόσιες τοποθετήσεις της έχει υποστηρίξει ότι διατηρεί μια “πολύ καλή” σχέση με τον σύζυγό της, με τον οποίο δεν τσακώνονται “σχεδόν ποτέ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα