ΑΘΗΝΑ
05:08
|
19.01.2021
Οι δικογραφίες εντοπίστηκαν σε αγροικία στο χωριό Κάτω Γαρούνας. Όλες οι υποθέσεις πρέπει να επαναξεταστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα παράξενο δικαστικό (εξωδικαστικό;) θρίλερ εξελίσσεται στην Κέρκυρα, καθώς άνδρες της Ασφάλειας μαζί με τον εισαγγελέα πρωτοδικών Διονύση Λαμπρίδη “ανακάλυψαν” τη περασμένη εβδομάδα χίλιες περίπου δικογραφίες σε αγροικία στον Κάτω Γαρούνα.

Όπως αναφέρει το Enimerosi.com, τουλάχιστον 350 από αυτές τις δικογραφίες (“ένα ολόκληρο δωμάτιο ή τριάντα μεγάλες σακούλες με φακέλους), είναι δικογραφίες που αναζητούνταν από τον Ιούνιο και η Εισαγγελία είχε παραγγείλει τότε την ανασύστασή τους.

Πρόκειται για έγγραφα δικογραφιών από το 2005 έως και το 2017, που αφορούν σε υποθέσεις που ακόμα κι αν παραγράφτηκαν λόγω της παρέλευσης του χρόνου, αποσύρθηκαν κατά τα φαινόμενα χωρίς την απαιτούμενη προς τούτο δικαστική απόφαση. Πολύ δε περισσότερο δεν αποφασίστηκε η καταστροφή τους, κάτι το οποίο γίνεται με τους προβλεπόμενους όρους και πάντως αφού υπάρξουν στο οικείο Αρχείο του Πρωτοδικείου.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ότι όλες αυτές οι υποθέσεις θα πρέπει να επανεξετασθούν, κάτι που ενδεχομένως θα βοηθήσει και στην αποκάλυψη του κινήτρου της μεταφοράς τους εκτός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο StartMediaCorfu.gr η πρώη Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Τατάκη, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση, αφηγήθηκε μια απίθανη ιστορία για τη μεταφορά των δικογραφιών:

Τον Οκτώβριο του 2017 πήρα ένα μικρό γατάκι και το σπίτι μου γέμισε ψύλλους. Αναγκάστηκα να μείνω αλλού και να απομακρύνθηκα από την οικία μου. Επίσης από το σπίτι μου απομακρύνθηκαν σχεδόν όλα τα έπιπλα και η οικοσκευή (ρούχα και σχετικά). Στο σπίτι ήρθαν πολλοί άνθρωποι, το έβαψα και ήρθε ο άνθρωπος να ψεκάσει έξι φορές. Θα τον βρω και θα τον προτείνω μάρτυρα. Τότε, μια στενή οικογενειακή φίλη με βοήθησε και μετέφερα ό,τι υπήρχε στο σπίτι μου, στο δικό της σπίτι στο χωριό. Κυρίως ρούχα, αλλά και κάποια έπιπλα, τότε μεταφέρθηκαν και αυτές οι δικογραφίες οι οποίες βρίσκονταν στο σπίτι μου μετά την μετακόμιση του 2012 από την παλαιά εισαγγελία στο νέο κτίριο. Αυτά ήταν για καταστροφή όπως και πολλά άλλα τα οποία καταστράφηκαν. Εγώ δεν τα κατέστρεψα τα μετέφερα. Τα περισσότερα ήταν άνω δεκαετίας. Στο διάστημα που δεν υπήρξα προϊσταμένη της εισαγγελίας ,άλλωστε το 2008 είχα μετατεθεί στην Θεσπρωτία και επανήλθα το 2010.Προϊσταμένη ανέλαβα τον Σεπτέμβριου του 2014. Μέσα στην αναστάτωση αυτά ξεχάστηκαν εκεί, στον Γαρούνα“.

Στο ερώτημα αν αυτό το υλικό είχε καμία σχέση με τις χαμένες δικογραφίες που φέρεται να αναζητεί ο νέος Εισαγγελέας Πρωτοδικών και για τον λόγο που δεν τις επέστρεψε από τότε που ξέσπασε θόρυβος η Μαρία Τατάκη απάντησε:

Όπως σας είπα η πλειοψηφία ήταν παλιές αλλά μέσα βρισκόταν όπως φαίνεται και άλλες από ο,τι μου είπαν μέχρι χρόνο τέλεσης το 2016. Αυτές όντως μου είχαν διαφύγει και ούτε καν όσο και αν είναι ανόητο, δεν σκέφτηκα αυτή τη μετακίνηση ή τι εμπεριείχαν όλα αυτά. Αν το είχα σκεφτεί θα τα είχα επιστρέψει και ούτε γάτα ούτε ζημιά.Μπλόκαρα. Αυτό το ξέρουν όλοι αυτό να το πληρώσω, αλλά θεωρώ άδικο και οδυνηρό να μου καταλογίζουν δόλο”.

Να σημειωθεί ότι η πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη έχει παραπεμφθεί στον ανακριτή από τον διάδοχο σχετικά με την υπόθεση αυτή κατηγορούμενη για “υπεξαγωγή δημοσίων κατά συρροή” και “κατάχρησης εξουσίας κατά συρροή”.

[Φωτογραφία από Enimerosi.com]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα