ΑΘΗΝΑ
09:21
|
03.05.2024

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν σταματά ούτε λεπτό να δουλεύει για τα συμφέροντα των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανήγγειλε απόψε συμφωνία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν σταματά ούτε λεπτό να δουλεύει για τα συμφέροντα των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανήγγειλε απόψε συμφωνία για την πώληση 50 μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς F-35 και τηλεκατευθυνόμενων κατασκοπευτικών-βομβαρδιστικών τύπου MQ-9B UAS και διάφορα πυρομαχικά συνολικής αξίας 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμερικανός υπουργός, μάλιστα, ανάρτησε την είδηση και με σχετική ανακοίνωση στο Τουίτερ, επικαλούμενος την ανάγκη αντιμετώπισης “των απειλών από το Ιράν”.

Η πώληση των δεκάδων αμερικανικών μαχητικών υψηλής τεχνολογίας κατέστη εφικτή μετά την υπογραφή της συμφωνίας ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 15 Σεπτέμβρη.

Προηγήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας και αντιπρόεδρο της ισραηλινής κυβέρνησης Μπένι Γκαντς σε μία προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα και η στρατιωτική τεχνολογική υπεροπλία του Ισραήλ και μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα