ΑΘΗΝΑ
06:51
|
20.04.2024
Ο Αμερικανός μεγιστάνας Έρικ Σμιντ, έχει κάνει αίτηση για να αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Έρικ Σμιντ, έχει κάνει αίτηση για να αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα, σύμφωνα με τον ιστότοπο “Recode”.

Το αίτημα υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, όπως επιβεβαιώνουν και οι κυπριακές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Business Ιnsider”, ο Έρικ Σμιντ θα πρέπει να βγάλει από τον κουμπαρά του περί τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποκτήσει δεύτερο διαβατήριο.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που επιθυμεί να γίνει Ευρωπαίος, είναι βέβαιο ότι με το νέο του διαβατήριο θα μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κερδίζοντας, ενδεχομένως, ευνοϊκότερο καθεστώς φορολογίας.

Σύμφωνα με το “Forbes”, η περιουσία του Σμιντ ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Σμιντ, έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα αμερικανικά Μέσα, καθώς βρέθηκε υπόλογος τόσο για τις στρατηγικές φοροδιαφυγής όταν ήταν CEO στην Google όσο και για την αδράνεια που επέδειξε ως επικεφαλής της εταιρείας στο θέμα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού μέσω του Διαδικτύου.

Επιπλέον, έχει βρεθεί υπόλογος και στους συμπολίτες του για τον έκλυτο βίο του και μάλιστα με την ανοχή της συζύγου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ενδιαφέρον των Αμερικανών να αποκτήσουν και δεύτερη υπηκοότητα αυξήθηκε σημαντικά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, σπάνια Αμερικανοί υποβάλλουν αίτηση για να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα.

Εκτός από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, κι ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος του τομέα της τεχνολογίας, o Πέτερ Τιλ, είχε πράξει ακριβώς το ίδιο, καθώς το 2011 πολιτογραφήθηκε Νεοζηλανδός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα