ΑΘΗΝΑ
06:48
|
27.04.2024

Με τη φράση “ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη ελπίδα μας για να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην ομαλοποίηση των ζωών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη φράση “ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη ελπίδα μας για να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην ομαλοποίηση των ζωών μας” η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροιπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανήγγειλε πως αύριο θα υπογραφεί συμφωνία με το γερμανικό εργαστήριο BioNTech και την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer για την παραγγελία 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού Covid19 για όλες τις χώρες της ΕΕ.

“Μόλις το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο, σχεδιάζουμε να το στείλουμε γρήγορα παντού στην Ευρώπη. Αυτό θα είναι το τέταρτο συμβόλαιό μας με φαρμακοβιομηχανία εν σχέση με την αγορά εμβολίων” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος της κομισιόν σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν συμβόλαια και με άλλες φαρμακοβιομχανίες τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μία ευρεία γκάμα εμβολίων “στη βάση διαφορετικών τεχνολογιών”.

Ανήγγειλε επίσης πως έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τις χώρες – μέλη της ΕΕ με στόχο να προετοιμαστεί η διαδικασία ενός εθνικού εμβολιασμού.

“Σχεδόν τα καταφέραμε. Στο μεταξύ ας είμαστε συνετοί και ας μείνουμε ασφαλείς” ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας παραγγελίας εμβολίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα