ΑΘΗΝΑ
03:47
|
24.04.2024
Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα και πιο αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας. 

Τα τρία βασικά νέα μέτρα είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
  • Μετακίνηση μόνο για εργασία, μικρή βόλτα κατοικιδίου μετά 
  • Τηλεργασία: Κάθε Οργανισμός υποχρεούται να διαθέτει έκθεση για το προσωπικό που έχει τεθεί σε τηλεργασία και το άκρως απαραίτητο προσωπικό

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, οι μόνοι λόγοι εξαίρεσης από το το νέο αυτό μέτρο ενάντια στην περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού είναι τρεις: εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικιδίων, κι αυτό μόνο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις απαιτείται η προηγούμενη αποστολή SMS στο 13033: για λόγους υγείας στο 1 και για συνοδεία κατοικιδίου στο 6, ενώ και για την εργασία τις ώρες αυτές είναι απαραίτητη η βεβαίωση από τον εργοδότη.

Σχετικά με την άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ο περιορισμός δεν αφορά σε αθλητικά σωματεία, αλλά μόνο στην ατομική, έως και τρία άτομα άσκηση, για την οποία διατύπωσε ισχυρή σύσταση να γίνεται κοντά στην κατοικία του αθλούμενου.

Για την τηλεργασία, ο Υφυπουργός τόνισε πως κάθε οργανισμός ιδιωτικού και δημόσιου τομέα οφείλει από την Παρασκευή να συντάσσει έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία του υπό αυτό το καθεστώς.

Οι έλεγχοι θα ενταθούν, προανήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να περιορίσουν την παρουσίαση προσωπικού και καλεσμένων.

Τέλος, χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ιδιαίτερα κρίσιμες. “Αναγνωρίζουμε την κόπωση”, σχολίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά τόνισε πως το σημείο είναι κομβικό, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή “για να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα κορονοϊού, περιορίζοντας την κινητικότητα, άρα και τη μετάδοση του ιού”.  

Νωρίτερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 2.752 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα