ΑΘΗΝΑ
23:10
|
25.04.2024

Νέα σκληρά μέτρα πολύωρου περιορισμού κυκλοφορίας και πιο αυστηρά μέτρα με στόχο τη μείωση των μετακινήσεων, συναθροίσεων και λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών μέσω τηλε-εργασίας επιβάλλονται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σκληρά μέτρα πολύωρου περιορισμού κυκλοφορίας και πιο αυστηρά μέτρα με στόχο τη μείωση των μετακινήσεων, συναθροίσεων και λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών μέσω τηλε-εργασίας επιβάλλονται από αύριο σε δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου. Όπως ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε Πάφο και Λεμεσό θα ξεκινήσει αύριο και θα αφορά το διάστημα από τις 20.00 μ.μ. ως τις 5.00 π. μ. της επόμενης , τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Στην υπόλοιπη χώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 11.00 μ.μ. ως τις 5.00 π.μ.

Σε αποψινό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την πολύωρη απαγόρευση σε Λεμεσό και Πάφο καθώς και τη λειτουργία Λυκείων και Πανεπιστημίων μέσω τηλε-εκπαίδευσης από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου.

«Δυστυχώς, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, δεν έγινε κατορθωτό να περιορίσουμε την έξαρση της πανδημίας που επικίνδυνα απειλεί πλέον την υγεία, τη ζωή, το σύστημα υγείας και την οικονομία του τόπου. Παρακολουθώντας τους επιδημιολογικούς δείκτες, θα ήθελα να αναφέρω πως για την περίοδο 28 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα  έχουν καταγραφεί 2644 νέα κρούσματα, ενώ την ίδια περίοδο 8 θάνατοι αποδίδονται στον θανατηφόρο ιό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε δέσμη επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα ως τις 30 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η λειτουργία των χώρων εστίασης (εκτός από εκείνους στο αεροδρόμιο της Πάφου και της Λεμεσού) μέχρι τις 10.30 μμ.

Θα επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, καθώς και θρησκευτικές τελετές, με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα.

Συνεχίζεται η απαγόρευση διεξαγωγής συνεδρίων, εκθέσεων, συνελεύσεων αλλά και η λειτουργία παιδότοπων, θεματικών πάρκων.

Ανακοινώθηκε επίσης η απαγόρευση επισκεπτηρίων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα.

Το Λιμάνι Λεμεσού θα λειτουργεί μόνο για εμπορικές συναλλαγές και δραστηριότητες.

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι θα εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα στους τομείς αρμοδιότητάς τους η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα