ΑΘΗΝΑ
13:07
|
26.04.2024
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, τα περιθώρια της περαιτέρω ανάπτυξης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και η γενικότερη κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου των υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Πριν την τριμερή σύνοδο των υπουργών Άμυνας, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπένι Γκαντς θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα συναντήσει τον Κύπριο ομόλογό του, Χαράλαμπο Πετρίδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των Υπουργών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών μεταξύ Ελλάδας Ισραήλ. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, Κύπρου, Χαράλαμπου Πετρίδη, και Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με στόχο τη διερεύνηση περαιτέρω ενίσχυσης της τριμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα