ΑΘΗΝΑ
03:34
|
26.04.2024

Ως “τρομοκρατική ενέργεια” που είχε στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου σε μη-Μουσουλμανικό Νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας αντιμετώπισε σήμερα το […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως “τρομοκρατική ενέργεια” που είχε στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου σε μη-Μουσουλμανικό Νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας αντιμετώπισε σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα αστυνομικού μεταξύ τριών ατόμων.

Σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται πως ο Έλληνας τραυματίας αστυνομικός υπηρετεί στο Γενικό Προξενείο της Τζέντας. Την ώρα της έκρηξης συνόδευε υπάλληλο του Γενικού Προξενείου που συμμετείχε σε τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκτός από τον Έλληνα αστυνομικό, τραυματίστηκε ένας Σαουδάραβας συνάδελφός του και ένα άτομο βρετανικής υπηκοότητας.

“Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Του συμπαραστέκονται τόσο το Γενικό Προξενείο όσο και η Πρεσβεία μας στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Εκφράζουμε επίσης τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης” καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολούθησε κοινή ανακοίνωση από τις πρεσβείες Ελλάδας, Βρετανίας, ΗΠΑ, Γαλλίας και Ιταλίας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στην οποία χαρακτηρίζουν την επίθεση “πράξη δειλίας κατά αθώων ατόμων”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα