ΑΘΗΝΑ
19:03
|
24.04.2024
Στους 885 έχει φτάσει ο συνολικός αριθμός των νεκρών της πανδημίας στη χώρα μας, στο επίκεντρο η Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών της Covid-10 στη χώρα μας αυξάνεται εκθετικά. Σήμερα (Τετάρτη 11/11) και μέχρι αυτήν τη στιγμή, 19 νέοι θάνατοι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο που πλέον απαριθμεί 885 θανάτους λόγω του κορονοϊού.

Οι 19 νεκροί της σημερινής καταγραφής ήταν όλοι άνθρωποι ηλικιωμένοι -άνω των 70 ετών- ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τη νύχτα κατέληξαν ένας 94χρονος και ένας 87χρονος σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ένας 90χρονος και ένας 78χρονος σε νοσοκομείο της Βέροιας, ένας 68χρονος και ένας 84χρονος στο ΑΧΕΠΑ και στο ‘Παπαγεωργίου’ -και οι δύο με σοβαρά χρόνια νοσήματα, ενώ ένας 82χρονος από το γηροκομείο της Αττικής κατέληξε στην ‘Παμμακάριστο.   Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν καταλήξει 12 ασθενείς ακόμα ασθενείς: ένας 74χρονος, ένας 76χρονος και ένας 78χρονος στο ΑΧΕΠΑ, δύο 83χρονες στο νοσοκομείο ‘Παπαγεωργίου’, μία 81χρονη στο ‘Παπανικολάου’, ένας 86χρονος και ένας 88χρονος στα νοσοκομεία Γουμένισσας και Κιλκίς, ένας 49χρονος καρκινοπαθής στο Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, ένας 43χρονος με νεοπλασία στο νοσοκομείο Βόλου, ένας 87χρονος στον ‘Ευαγγελισμό’ κι ένας 92χρονοςστο ‘Αττικόν’.

Θετικά τρία στα 10 τεστ στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονική συνεχίζει να είναι η “πρωτεύουσα” της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των υγειονομικών δομών στις οποίες διακομίζονται ασθενείς και από άλλες βαριά φορτισμένες περιοχές.

Από τα 2.384 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 652 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη (και τα 588 στην Αττική). Και από τις 732 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που έγιναν τις τελευταίες δύο ημέρες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 260 έγιναν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

“Η διασπορά του κορωνοιού στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια” σχολίασε χθες ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι το ποσοστό θετικότητας του πληθυσμού στον εκτεταμένο έλεγχο για τον κορωνοιό, ανέρχεται στο 32%, δηλαδή περισσότεροι από τρεις στους 10 που ελέγχονται, είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Πρόκειται για πολύ υψηλό ποσοστό, υπερδιπλάσιο σε σχέση με το ποσοστό θετικότητας της χώρας, το οποίο με τη σειρά του είναι επίσης υψηλό, και κυμαίνεται στο 14%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα