ΑΘΗΝΑ
14:46
|
20.04.2024
Κατηγορηματική η διάψευση από πηγές της Εκκλησίας – Πώς ξεκίνησε η “παραφιλολογία”;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καραντίνα φέρονται να τέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β΄ και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς ένας συνοδικός ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Την είδηση μετέδωσε το κανάλι Mega. Αν και αρχικά η πληροφορία είχε διαψευστεί, ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρει ότι στην πορεία επαληθεύτηκε.

Πηγές της Εκκλησίας διαψεύδουν την πληροφορία

Σε κατηγορηματική διάψευση των αναφορών ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού, προχώρησαν εκκλησιαστικές πηγές.

Κατηγορηματικά διαψεύδεται η πληροφορία περί καραντίνας του Αρχιεπισκόπου και όλων των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από πηγές της Εκκλησίας που μίλησαν στον ενημερωτικό ιστότοπο “Sputnik”. Οι εν λόγω πηγές ανέφεραν ότι όλη η παραφιλολογία ξεκίνησε από το γεγονός ότι τη Δευτέρα έγινε προγραμματισμένη απολύμανση του κτιρίου που στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος.  “Αν είχε κάποιος κορονοϊό -είτε ο κ. Ιερώνυμος είτε μέλος από την Ιερά Σύνοδο- όλοι θα είχαμε τεθεί προληπτικά σε καραντίνα. Θα ήταν ανεύθυνο να κάνουμε κάτι διαφορετικό”, υπογράμμισαν οι εκκλησιαστικές πηγές.

Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χτες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορονοϊό είναι ακόμη 4 ιεράρχες.

Με κορονοϊό έχει επίσης νοσήσει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος επρόκειτο να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα