ΑΘΗΝΑ
00:21
|
16.05.2024
Τίμησαν την Ημέρα των Βετεράνων στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ. Το ζεύγος τίμησε την Ημέρα των Βετεράνων με μία επίσκεψη στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον στη Βιρτζίνια. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει ακόμα αποδεχθεί την ήττα του, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η κόρη και σύμβουλος του Τραμπ, Ιβάνκα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάντεν και η σύζυγός του, Τζιλ, τίμησαν την Ημέρα των Βετεράνων καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο του Πολέμου της Κορέας στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνιας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστερεί τη δημόσια δήλωση της αποδοχής της ήττας αναμένοντας τις εξελίξεις από τις προσφυγές του επιτελείου του στη δικαιοσύνη για παρατυπίες και “νοθεία” κατά την καταμέτρηση των ψήφων σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ. Παράλληλα, καθαίρεσε από τη θέση τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποπομπή του Έσπερ στο Twitter τη Δευτέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει τους τελευταίους μήνες της παραμονής του στο Οβάλ Γραφείο προκειμένου να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει με πρόσωπα εντός της κυβέρνησής του. Ωστόσο, οι αλλαγές προσώπων στο Πεντάγωνο αυξάνουν την ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών, σχετικά με το ενδεχόμενο αναταράξεων στην πολιτική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ θα πρέπει να αποχωρήσει από το Οβάλ Γραφείο.

Η αποπομπή του Έσπερ ενδέχεται επίσης να κάνει ευκολότερη για τον Τραμπ την εφαρμογή πολιτικών, στις οποίες ήταν αντίθετος, ο πρώην υπουργός Άμυνας, όπως η ανάπτυξη στρατιωτών για την καταστολή διαδηλώσεων στις ΗΠΑ. Τον Έσπερ αντικατέστησε ο Κρις Μίλερ, που ήταν διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα