ΑΘΗΝΑ
12:25
|
04.05.2024

Η αναπαραγωγή μίας ανάρτησης μέσω του λογαριασμού της αμερικανικής πρεσβείας στο Πακιστάν παρά λίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Ισλαμαμπάντ. Αφορμή έδωσε η αναπαραγωγή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αναπαραγωγή μίας ανάρτησης μέσω του λογαριασμού της αμερικανικής πρεσβείας στο Πακιστάν παρά λίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Ισλαμαμπάντ.

Αφορμή έδωσε η αναπαραγωγή ανάρτησης μηνύματος του Πακιστανού βουλευτή Αχσάν Ικμπάλ στο Τουίτερ σε βάρος του προέδρου του Πακιστάν, Αρίφ Άλβι.

Ο βουλευτής σχολιάζοντας άρθρο της Ουάσιγκτον Ποστ που χαρακτήριζε «πλήγμα για τους δημαγωγούς και δικτάτορες όλου του κόσμου» την ήττα του προέδρου Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα: «Έχουμε και εμείς έναν στο Πακιστάν που θα φύγει σύντομα».

Η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου σχολίου από το λογαριασμό που διατηρεί στο Τουίτερ η αμερικανική πρεσβεία στο Πακιστάν προκάλεσε σάλο και βροχή σχολίων και μηνυμάτων με το χάσνταγκ #ApologiseUSembassy .

Η πρεσβεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την αναπαραγωγή της επίμαχης ανάρτησης αναρτώντας την ακόλουθη ανακοίνωση στο Τουίτερ: «Αγαπητοί Ακόλουθοι: Χτες βράδυ έγινε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογαριασμό (που διατηρεί στο Τουίτερ) η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ. Η Αμερικανική Πρεσβεία δεν υιοθετεί την ανάρτηση ή την αναπαραγωγή πολιτικών μηνυμάτων. Απολογούμαστε για οποιαδήποτε σύγχυση μπορεί να προκλήθηκε από αυτή την μη εξουσιοδοτημένη ανάρτηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα