«Φλέβα χρυσού» αποδεικνύεται πως χτύπησαν τα εμπορικά “μυαλά” που καθιέρωσαν στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες την ημέρα των εργένηδων στις 11 Νοεμβρίου κάθε χρόνου!
Μέσα σε ελάχιστες ώρες, σήμερα, το γνωστό κινέζικο μονοπώλιο ηλεκτρονικών αγορών Alibaba δέχθηκε παραγγελίες και έκανε πωλήσεις αξίας άνω των 56 δις. δολαρίων. Όπως αποδείχθηκε, αρκετές δεκάδες εκατομμύρια Ασιάτες εργένηδες έσπευσαν να κάνουν δώρα στον εαυτό τους, και να αξιοποιήσουν τις εορταστικές προσφορές, γιορτάζοντας με ένα «ρεσιτάλ» κατανάλωσης την μέρα του «Αντί-Βαλεντίνου».
Σε κάθε περίπτωση, η επέτειος αποδείχθηκε, ιδιαίτερα φέτος, αληθινή «ευλογία» για τον κινέζικο κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να αναπληρώσει τις απώλειες 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προκάλεσε προ ημερών η απόφαση των σινικών αρχών να αναστείλουν τη διάθεση μετοχών της θυγατρικής Ant Group στα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ.
Ο τζίρος των φετινών πωλήσεων της Alibaba ξεπέρασε κατά πολύ το περσινό ρεκόρ πωλήσεων αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγραφεί στις 11 Νοεμβρίου 2019.
Η ημερομηνία 11/11 καθιερώθηκε σαν ημέρα των εργένηδων επειδή οι τέσσερις διαδοχικοί άσσοι φαντάζουν σαν τέσσερα μεμονωμένα άτομα που στέκονται στη σειρά.
