ΑΘΗΝΑ
23:03
|
09.05.2024
Ανησυχίες για τις διελεύσεις των φορτηγών εκφράζει η δημοτική αντιπολίτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ανησυχώ πως το Κεντ θα γίνει το αποχωρητήριο της Αγγλίας και όχι ο κήπος της. Όλοι περιμένουμε πως η κατάσταση θα γίνει πολύ, πολύ χειρότερη!» λέει σε δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν ο Μάικ Σολ, δημοτικός σύμβουλος των αντιπολιτευόμενων Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Καντέρμπερι.

Ο ίδιος περιγράφει με λίγες λέξεις την κατάσταση κοντά στην εθνική οδό Α2 αυτής της μικρής νοτιοανατολικής αγγλικής πόλης που οδηγεί προς τα λιμάνια της Μάγχης: εκατοντάδες σακούλες με περιττώματα, άλλα τόσα μπουκάλια με ούρα. Βρώμικα χαρτιά τουαλέτας σε διάφορα σημεία παρακείμενων μονοπατιών που υποτίθεται πως προορίζονται για πεζοπορία. Δυσωδία και βρωμιά ανά μερικές εκατοντάδες μέτρα σε διάφορα σημεία της οδικής αρτηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία…

«Η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη πιο αηδιαστική» συμπληρώνει ο Φιλ Σίλκστοουν εκπρόσωπος του σωματείου επαγγελματικών οδηγών φορτηγών  Unite. Ο ίδιος συμπληρώνει λέγοντας το αυτονόητο: Σε έξι βδομάδες που θα ολοκληρωθεί η φάση μετάβασης στο Brexit, οι διελεύσεις των φορτηγών και οι ώρες αναμονής για τους απαραίτητους ελέγχους θα αυξηθούν. Δίχως υποδομές σε χημικές τουαλέτες ή εγκαταστάσεις μόνιμων αποχωρητηρίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών χιλιάδων επαγγελματιών οδηγών η κατάσταση δεν θα είναι μόνον αηδιαστική. Θα γίνει αφόρητη και για τους επαγγελματίες, και για τους κατοίκους του Κεντ.

Άλλοι συνδικαλιστές επισημαίνουν την κυβερνητική ολιγωρία προειδοποιώντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί γύρω από τέσσερις μεγάλους χώρους στάθμευσης  που φτιάχνονται στο Κεντ για να αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό η αναμενόμενη αύξηση της κίνησης των φορτηγών που θα διέρχονται μέχρι τα λιμάνια της Μάγχης.

Ωστόσο, η περίπτωση του Κεντ είναι χαρακτηριστική για την αδιαφορία της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που προφανώς δεν περιορίζεται στην περίπτωση μίας μικρής πόλης, όπως το Κεντ, που κινδυνεύει να μεταβληθεί κυριολεκτικά στο αποχωρητήριο της Αγγλίας.

Οι σκέψεις της κεντρικής κυβέρνησης όχι τόσο για «επίλυση» αλλά για “κουκούλωμα” του προβλήματος, αντικατοπτρίζει εν τέλει και την αντίληψη της κυβέρνησης Τζόνσον για τον πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους αυτής της χώρας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα