ΑΘΗΝΑ
18:47
|
22.04.2024
Πέραν κάθε υποψίας, η φερόμενη ως σίριαλ κίλερ, εργαζόταν σε μαιευτική-παιδιατρική κλινική του Τσέστερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκ έχει προκαλέσει στην Βρετανία η αποτρόπαια είδηση ότι η Λούσι Λέτμπαϊ, νοσοκόμα που εργάζεται στη μαιευτική- παιδιατρική κλινική στο Τσέστερ, συνελήφθη με τις κατηγορίες της δολοφονίας οκτώ μωρών και της απόπειρας δολοφονίας άλλων δέκα νεογέννητων.

Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο 2015- 2016 μετά από έρευνα των αρχών σχετικά με θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο “Countess of Chester”.

Η 30χρονη Λούσι Λέτμπαϊ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2018 μετά από την ανεξήγητη αύξηση θανάτων νεογέννητων στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν της είχαν αποδοθεί κατηγορίες καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία.

Πέραν κάθε υποψίας, η φερόμενη ως σίριαλ κίλερ, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τσέστερ και ήταν το πρόσωπο της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων ύψους 3 εκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή παιδιατρικής κλινικής το 2013.

Η κατηγορούμενη είχε εργαστεί επίσης στο Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ και είχε συλληφθεί εκ νέου για τα ίδια αδικήματα το 2019 και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αφού το νοσοκομείο εξέφρασε ανησυχίες για τον υψηλό αριθμό θανάτων μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016 – οι οποίοι σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν 10% πάνω από τον μέσο όρο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα πρόωρα μωρά είχαν πεθάνει μετά από καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια ήταν ασυνήθιστα αδύνατο να επανέλθουν παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σε ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι τα βρέφη εμφάνιζαν περίεργες κηλίδες στα χέρια και τα πόδια τους μετά το θάνατό τους. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποδειχθεί η αιτία του θανάτου τους και ζητήθηκε από την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση το 2017.

“Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Τσέστερ. Εκείνη την εποχή μια αφοσιωμένη ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε σκληρά σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση κάνοντας ό, τι μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να εντοπίσουν τι οδήγησε σε αυτούς τους θανάτους. Τον Ιούλιο του 2018, ένας επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη με υποψία δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο. Βγήκε με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών” δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, Ντετέκτιβ Πολ Χιούτζες.

Η Λέτμπαϊ, παρουσιάστηκε σήμερα, Πεμπτη,  στο Δικαστήριο του Γουόρινγκτον, ωστόσο φίλοι και συγγενείς της δηλώνουν σίγουροι για την αθωότητά της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα