ΑΘΗΝΑ
23:52
|
19.04.2024
Όσοι εργάζονται από το σπίτι το οφείλουν στους χαμηλόμισθους εργαζομένους, υποστηρίζει ο Λουκ Τέμπελμαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσοι εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα πρέπει να φορολογηθούν για να επιδοτήσουν εκείνους που δεν έχουν αυτό το προνόμιο, προτείνει ο Λουκ Τέμπελμαν, στέλεχος της Deutsche Bank, στο πλαίσιο ενός πλάνου ανάκαμψης της οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού.

“Εδώ και χρόνια χρειαζόμαστε έναν φόρο για τους εκτός γραφείου εργαζομένους – ο κορονοϊός το κατέστησε ακόμη πιο προφανές” έγραψε ο Λουκ Τέμπελμαν, στο τεύχος Νοεμβρίου 2020 της ερευνητικής έκδοσης της τράπεζας “Konzept”.

Ο Τέμπελμαν λέει πως όσοι εργάζονται από το σπίτι εξοικονομούν τα ποσά που θα έπρεπε να ξοδέψουν για τις μετακινήσεις, τα γεύματά τους κτλ. και έτσι, ενώ επωφελούνται από την υποδομή της “πρόσωπο με πρόσωπο εργασίας”, δεν συμβάλλουν καθόλου στην ενίσχυσή της.

Το να αφήσουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία να σαπίσουν θα επεκτείνει την “οικονομική κακουχία”, υποστηρίζει.

Ως λύση, προτείνει έναν φόρο 5%, που πρέπει να καταβληθεί είτε από τον εργοδότη, εάν δεν παρέχει “μόνιμο γραφείο”, είτε από τον υπάλληλο εάν επιλέξει να εργαστεί από το σπίτι.

Ο Τέμπελμαν υποστηρίζει επίσης ότι όσοι είναι αρκετά τυχεροί και μπορούν να αποσυνδεθούν από την “πρόσωπο με πρόσωπο” εργασία, το οφείλουν στους χαμηλόμισθους εργαζομένους οι οποίοι δεν έχουν το προνόμιο αυτής της επιλογής και κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Επίσης, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αιστανθούν την φορολογική επιβάρυνση, η οποία προτείνει να ανέρχεται σε 10 δολάρια την ημέρα.

Τέλος, πιστεύει ότι οι εταιρείες θα θεωρήσουν το μέτρο επικερδές, καθώς θα εξοικονομούν πόρους από τη μείωση του κόστους των πάγιων εγκαταστάσεων.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα