ΑΘΗΝΑ
00:45
|
29.09.2024
Οι πολιτειακές αρχές ανακοίνωσαν ότι η ανακαταμέτρηση θα ξεκινήσει άμεσα και θα γίνει με το χέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Τζόρτζια οι ψήφοι θα επανακαταμετρηθούν και μάλιστα “με το χέρι”, όπως ανακοίνωσε χθες (Τετάρτη 11/11) ο υπουργός εσωτερικών της πολιτείας, Μπραντ Ραφενσπέργκερ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός υπογράμμισε ότι “θα απαιτηθεί πλήρης επανεκτίμηση σε κάθε κομητεία”, σχολιάζοντας ότι αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη γιατί “θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης”.

Η ανακοίνωση για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια προέκυψε μετά από τις ισχυρές πιέσεις του επιτελείου του Τραμπ αλλά και πολιτικών που εκλέγονται στην πολιτεία. Στις αρχές της εβδομάδας οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Κέλι Λέφλερ και Ντέβιντ Πέρντιου είχαν ζητήσει την παραίτηση του Ράφενσπέργκερ, κατηγορώντας τον ότι “διεξήγαγε ανέντιμε και αδιαφανείς εκλογές”.

Το προβάδισμα του Μπάιντεν στην πολιτεία της Τζόρτζια είναι οριακό – μόλις 14.000 ψήφοι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η ανακαταμέτρηση θα ξεκινήσει άμεσα και τα αποτελέσματα θα επικυρωθούν ως τις 20 Νοεμβρίου.

Προσφυγή Τραμπ και για το Μίσιγκαν

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο προκειμένου να παρεμποδιστεί η επικύρωση των αποτελεσμάτων στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Το 2016 οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κερδίσει την πολιτεία, αλλά με βάση τα ως τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα, φέτος θα τη χάσουν με διαφορά 148.000 ψήφων (ποσοστό 2.6%) από τους Δημοκρατικούς του Τζο Μπάιντεν.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Μίσιγκαν καταγγέλλονται παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία και στην καταμέτρηση των ψήφων, ιδίως στην κομητεία Γουέιν, το προπύργιο των Δημοκρατικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα