ΑΘΗΝΑ
02:15
|
19.09.2024
Σημαντική αύξηση στη χώρα των νεοφυών επιχειρήσεων που ιδρύονται από άτομα διαφορετικής εθνικής καταγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική αύξηση του αριθμού νεοφυών επιχειρήσεων που ιδρύονται στη Γερμανία από άτομα διαφορετικής εθνικής καταγωγής διαπιστώνει  έρευνα της γερμανικής κρατικής τράπεζας KfW Bankengruppe με έδρα τη Φρανκφούρτη που επικαλείται το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, DW.

Το γερμανικό δίκτυο φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έρευνα με αφορμή την ιστορία της εταιρίας BioNTech που βρίσκεται πίσω από το εμβόλιο της Pfizer καθώς δημιουργήθηκε από παιδιά Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων στην έρευνα διαπιστώνεται πως οι 160.000 από τις 605.000 εταιρίες που ιδρύθηκαν το 2019 στη Γερμανία δημιουργήθηκαν από άτομα ξένης καταγωγής. Το ποσοστό αυτό θεωρείται αυξημένο κατά τουλάχιστον 5% σε σχέση με τον αριθμό επιχειρήσεων που έφτιαξαν στη Γερμανία το 2018 άτομα ξενικής καταγωγής.

Δεν είναι ωστόσο συχνά το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» η βασική αιτία που εξηγεί τη σύσταση τόσο πολλών νεοφυών επιχειρήσεων από αλλοδαπούς και μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά οι λιγότερες ευκαιρίες προσφοράς εργασίας με ικανοποιητικές συνθήκες και αποδοχές.

 Η επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας KfW, Φρίτσι Κέλερ-Γκάιμπ δεν κρύβει πως η Γερμανία επωφελείται σημαντικά από την μεγαλύτερη προθυμία των μεταναστών για επιχειρηματική δράση.

Παρατηρεί επίσης πως την ώρα που «μπαίνουν στο συρτάρι» αρκετά σχέδια οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, την ίδια περίοδο ενδέχεται η κρίση να λειτουργήσει καταλυτικά στη δημιουργία περισσότερων καινοτόμων επιχειρήσεων. «Αυτές που θα ικανοποιούν τις νέες ανάγκες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες μπορούν να είναι οι μεγάλοι νικητές του αύριο» εκτιμά η Κέλερ-Γκάιμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα