ΑΘΗΝΑ
01:13
|
29.09.2024
"Λυπηρό" εάν προσπαθήσουν να ενώσουν το λαό με ρωσοφοβία...
epa06666318 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov attends a joint media conference with Dutch Foreign Minister Stef Blok (unseen) following their talks in Moscow, Russia, 13 April 2018. EPA/MAXIM SHIPENKOV
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι απίθανο να αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας εάν ο Τζο Μπάιντεν εκλεγεί πρόεδρος δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε σε Ρώσους και ξένους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ειλικρινά μιλώντας, και εδώ συμφωνώ με τους πολιτικούς μάς επιστήμονες, δεν περιμένουμε επαναστατικές αλλαγές στην αμερικανική εξωτερική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε οποιεσδήποτε προβλέψεις στην παρούσα φάση».

Σε επόμενο σημείο διαπίστωσε πως οι ΗΠΑ είναι «βαθιά διχασμένες» και πως αυτό αντανακλάται από το εκλογικό αποτέλεσμα. «Για να αποτρέψουν τη ρήξη υπεύθυνοι πολιτικοί θα προωθούσαν ορισμένες ιδέες που θα ενώσουν τον αμερικανικό λαό» πρόσθεσε εκτιμώντας ότι αυτό το ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία αλλά από την «ανάποδη» πλευρά. 

Επικαλούμενος «πολλούς παρατηρητές» που θεωρούν πως ένα από τα «κοινά» συνεκτικά στοιχεία θα μπορούσε να είναι οι σχέσεις με τη Ρωσία, ο Λαβρόφ υπενθύμισε με νόημα πως τα τελευταία χρόνια η ρωσοφοβία έγινε «μέρος της πολιτικής κουλτούρας στην αμερικανική κοινωνία». Και προειδοποίησε: «Θα ήταν λυπηρό εάν προσπαθήσουν να ενώσουν την Αμερική ως έθνος στη βάση της ρωσοφοβίας….Θα δούμε».

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ το χαρακτήρισε απαρχαιωμένο και τέτοιο που διαστρεβλώνει τη βούληση του λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα