ΑΘΗΝΑ
07:23
|
29.06.2024
Η πρώτη “πρόσληψη” του Τζο Μπάιντεν - Υπήρξε σύμβουλος του Ομπάμα και επιτελάρχης του Αλ Γκορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι ο βετεράνος πολιτικός και νομικός Ρον Κλάιν θα είναι ο προσωπάρχης του στον Λευκό Οίκο. Είναι η πρώτη “πρόσληψη” του Τζο Μπάιντεν μετά τη νίκη του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα ο δικηγόρος και επιχειρηματίας Ρον Κλάιν είχε επωμιστεί τον συντονισμό  της επιτροπής για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε η αμερικανική κυβέρνηση ότι η απάντησή της στην επιδημία ήταν αργή και ανεπαρκής.

Ο Κλάιν  ήταν στενός συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν τα χρόνια της θητείας του στη Γερουσία, τη δεκαετία του ’80 και διετέλεσε επιτελάρχης του όταν ανέλαβε την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Είχε επίσης συνεργαστεί με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών, Αλ Γκορ. “Ο Ρον ήταν πολύτιμος για μένα προσωπικά για πολλά χρόνια που έχουμε συνεργαστεί καθώς διασώσαμε την αμερικανική οικονομία από μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία μας το 2009 και στη συνέχεια ξεπεράσαμε μία τρομακτική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία το 2014”, σχολίασε στο Twitter ο Μπάιντεν για τον νέο του προσωπάρχη.


Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου είναι αυτός που διαχειρίζεται το καθημερινό πρόγραμμα του προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται ο “θεματοφύλακάς” του. Για τον πολιτικό διορισμό του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου δεν χρειάζεται η έγκριση ή επικύρωση της Γερουσίας.  

Στις αμφίρροπες εκλογές του 2000 με το εκλογικό θρίλερ στη Φλόριντα ο Ρον Κλάιν ήταν δίπλα στον Αλ Γκορ. Στην ταινία παραγωγής της HBO “Η Καταμέτρηση” για τις προεδρικές εκλογές του 2000 ο Κέβιν Σπέισι υποδύεται τον Ρον Κλάιν.

Ο Κλάιν έχει εβραϊκή  καταγωγή, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα