ΑΘΗΝΑ
04:33
|
30.03.2023
Η παραίτηση του διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου προκαλεί εντάσεις στην κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτήθηκε χθες, ο διευθυντής επικοινωνίας του Μπορίς Τζόνσον και δεξί του χέρι, Λι Κέιν.

“Έπειτα από σοβαρή σκέψη, παραιτήθηκα απόψε από διευθυντής επικοινωνίας και θα αποχωρήσω από τη θέση στο τέλος της χρονιάς” ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του.

Η εξέλιξη αναμένεται να φέρει εντάσεις στον πυρήνα της κυβέρνησης, καθώς η χώρα προετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Λι Κέιν βρισκόταν στο πλευρό του Τζόνσον από την περίοδο που ο τελευταίος ήταν Υπουργός Εξωτερικών μέχρι το 2018. Όταν ο Τζόνσον παραιτήθηκε εξαιτίας των σχεδίων της Τερέζας Μέι για το Brexit, ο Λι Κέιν είχε παραμείνει στο πλευρό του, χωρίς αμοιβή.

Ο Κέιν βρίσκεται επίσης κοντά στον υψηλόβαθμο σύμβουλο του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, αφού συνεργάστηκε μαζί του στην εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ η συνεργασία τους αναγεννήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, όταν οι Συντηρητικοί κέρδισαν τη μεγάλη εκλογική νίκη της προηγούμενης χρονιάς.

Ωστόσο, πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ένταση εντός του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζόνσον, καθώς η στρατηγική επικοινωνίας της κυβέρνησης δέχθηκε την κριτική βουλευτών των Συντηρητικών οι οποίοι καταλόγισαν καθυστερημένη, αλλά και συγκεχυμένη αντίδραση την στρατηγική αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα