ΑΘΗΝΑ
03:10
|
25.04.2024

Έκκληση στη «διεθνή κοινότητα» προκειμένου να αναγνωρίσει τους κινδύνους που επισείει ο ρόλος του Ιράν στην «υποστήριξη της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού και του σεχταρισμού» απηύθυνε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση στη «διεθνή κοινότητα» προκειμένου να αναγνωρίσει τους κινδύνους που επισείει ο ρόλος του Ιράν στην «υποστήριξη της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού και του σεχταρισμού» απηύθυνε σήμερα ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τους συμμάχους του στην περιφερειακή γεωπολιτική αντιπαράθεση με την Τεχεράνη.

«Το βασίλειο επιβεβαιώνει τον κίνδυνο περιφερειακού σχεδίου από το ιρανικό καθεστώς και απορρίπτουμε την ανάμιξή του στις εσωτερικές υποθέσεις και την υποστήριξή του στην τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό και τον σεχταρισμό» ανέφερε επί λέξη ο Σαουδάραβας Βασιλιάς μιλώντας κατά την έναρξη εργασιών του θρησκευτικού 150μελούς Συμβουλίου Σούρα.

https://twitter.com/Prince___Salman/status/1326795724990914561

Κάλεσε στη συνέχεια «τη διεθνή κοινότητα» να πάρει «σθεναρή θέση» απέναντι στο Ιράν ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα  αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, ούτε θα αναπτύξει περαιτέρω το βαλλιστικό πυραυλικό του πρόγραμμα.

Παραβλέποντας τις μεγάλες ευθύνες της Σαουδικής Αραβίας στον καταστροφικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει από το 2015 στην Υεμένη ο βασιλιάς Σαλμάν επανέλαβε τις κατηγορίες έναντι των Σιιτών αντικαθεστωτικών Χούτι (που τους κατηγορεί πως συνεργάζονται με το Ιράν). Καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις τους εναντίον της χώρας του με το επιχείρημα πως ‘παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» επειδή εξαπολύουν βομβιστικές επιθέσεις με ρουκέτες και τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει την υποστήριξη της κυβέρνησής του στο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εξέφρασε τέλος την υποστήριξή του στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών «για την εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα